• Murer, Murværk, Skimmelsvamp 08.02.2017

   

  Murværk

   

  Når du er husejer er der mange ting som du skal holde øje med, en af de ting er dit murværk.

  Det er ikke nødvendigt at tjekke dit murværk hver eneste dag, men det vil være en god idé at gennemgå dine murer en gang årligt, gerne i foråret eller i sommeren for vinterhalvåret er en hård periode for dit murværk.

  Hvis du gør det, og hurtigt bliver opmærksom på et eventuelt opstået problem, så kan det spare dig for rigtig mange penge i det lange løb. For skader der ikke bliver opdaget i tide, kan ende med at koste dig tusindvis af kroner.  

   

  Små revner kan være alvorlige

  Hvis du har gennemgået dit murværk og fundet små revner behøver det ikke at betyde at dit hus er ved at falde sammen om ørerne på dig, men de små revner kan være et udtryk for sætningsskader, altså at fundamentet er sunket og det kan have skabt problemer i konstruktionen. Heldigvis er det sjælendt at problemet er så grælt, det kan også blot være at evt. maling eller puds ikke er udført ordenligt af mureren.

   

  Der hvor problemet også kan opstå er, hvis der over en længere periode er trængt vand og fugt ind af de små revner. På sigt vil dette kunne medføre at du oplever skimmelsvamp inde i huset, netop fordi fugten ikke får afløb ud af ydermurerne.

   

  Således trænger det længere og længere ind i lagene og til sidst ender det på indermurerne i huset. Skimmelsvamp kan potentielt være livsfarlig og det skaber et dårligt indeklima for beboerne.

   

  Få kyndig hjælp af en murer

  Hvis du bor ved vestkysten og ser revner på dit hus og er i tvivl om hvad du så skal gøre, så skal du kontakte en murer i nærheden af Ribe.

  En murer vil hurtigt kunne fortælle dig om revnerne er overfladiske eller om de er tale om et dybere problem. I så fald vil han kunne definere problemet og hjælpe dig af med det, inden at det skaber større skade.

   

  Hvis du oplever skimmelsvamp på husets indervægge er skaden sket. Du skal derfor kontakte en professionel skadeservice som vil bekæmpe skimmelsvampen, du skal derudover kontakte en murer så han kan gennemgå husets vægge og finde årsagen til problemet.   

   

  Murermester Søren Bach
  Guldagervej 117
  6710 Esbjerg
  26 81 27 38  

  Posted by admin @ 08:45

 • Comments are closed.