• Paller

  Hvis du skal købe paller, er det værd først at sætte sig ind i de forskellige typer. Der findes flere forskellige slags paller, og der er fordele ved hver type, alt efter hvad du skal bruge dem til. Måske skal du bruge paller til opbevaring, eller du har brug for paller til distribution af varer. Paller kan også bruges til udstilling af varer, for eksempel i supermarkedet. Så når du skal foretage et køb af paller, bør du først finde ud af, hvilke slags der passer bedst til dit formål.

  EUR paller

  EUR paller eller euro paller, som typen også kaldes, er en genbrugspaller af høj international standard. Typisk vil den være produceret i birketræ, ask eller gran, og har standard målene 800×1200 mm. Hvor andre paller kan være imprægneret med kemikalier, vil en EUR palle i stedet været varmebehandlet. Behandlingen forhindrer spredning af skadedyr eller skadelige planter, hvis pallen bliver transporteret over landegrænser. En EUR palle vil være af høj kvalitet og har både god holdbarhed og indeholder samtidig ikke skadelige kemikalier, som gør den uegnet til visse formål som for eksempel privat brug. I EU bruges den som returpalle ved fragt, hvor fragtmanden typisk får en palle med tilbage, hvis han leverer en palle med varer. På den måde sparer man på ressourcerne og skåner miljøet. En EUR palle har et ovalt EUR- eller EPAL-mærke på den højre klods som kendetegn. Hvis pallen er ny, vil den kunne bære op til 1,5 ton varer.

  DS ½ palle

  DS står for ”dansk standard” og er en palle, der kun benyttes inden for Danmarks grænser. Den er altså ikke internationalt anerkendt som EUR pallen, men kvaliteten svarer til den førnævnte type. En DS halvpalle er dog kun halvt så stor som EUR pallen, nemlig 600 x 800 mm. Den har samme tykkelse og er ligesom EUR pallen varmebehandlet for at undgå at sprede sygdomme. Hvis du skal opbevare eller transportere en vare, som ikke fylder nok til at benytte en EUR palle, men som til gengæld vejer så meget, at der er brug for en robust palle, er en DS halvpalle et godt bud.

  Engangspaller

  Har du brug for en ekstra stor palle eller en billigere palle end EUR pallen, kan en engangspalle være et godt bud. Engangspallen er ofte en tyndere udgave af den klassiske palle, men kan altså ikke bruges igen og igen. Til gengæld finder du firmaer, der køber gamle, brugte paller, og her kan du ofte også sælge dine gamle engangspaller og tjene på dem, når de er udtjente og du ikke længere selv kan bruge dem.

  PalleKoncept ApS
  Køgevej 230
  4621 Gadstrup
  46 56 02 16

  Posted by admin @ 09:19

 • Comments are closed.